2017 Bellyqueen 40 hr Teacher Training

Friday, August 4-8, 2017
700BQTTAug2017
WHAT

This 40-hour course is ideal for serious students, current and aspiring teachers. Participants who pass the written and practical exam and practice teach a minimum of 20 hours outside of the training will be awarded a Bellyqueen Teacher Training certificate of completion, others will receive a certificate of attendance. Deepen your bellydance practice and understanding of teaching tools, anatomy, history, culture, music, business and more with this training.

WHEN
August 4-8 (5 day format)
August 4 10am-8pm (9 Hours)
August 5 10am-8pm (9 Hours)
August 6 10am-7pm (8 Hours)
August 7 10am-6pm (7 Hours)
August 8 10am-6pm (7 Hours)

WHERE
NOLA Studios, 244 West 54th St, 11th Floor, Studio B, btw 7th & 8th Ave, NYC

$695 adv, $750 after July 4th
*Ala carte 1.5 hr $30 adv, $40
*Ala carte 2 hr $40 adv, $50
 

Students also get unlimited access to Bellyqueen weekly classes for the duration of the course

RSVP on Facebook

Questions? Please e-mail info@bellyqueen.com


 

DETAILED SCHEDULE

AUGUST 4 FRIDAY (9 hrs)
10am-11am Welcome and Overview with Kaeshi (1 hr)
11am-12.30pm Universal Curriculum with Kaeshi (1.5 hrs)
12.30-1.30pm Teaching Tools & Practice Teaching with Kaeshi (1 hr)
1.30-2.10pm Lunch (40 mins)
2.10-4.10pm Upper Torso Anatomy with Lissa (2 hrs)*
4.10-4.20pm Break
4.20-6.20pm History and Culture of Bellydance with Nancy (2 hrs)*
6.20-6.30pm Break
6.30-8.00pm Music: Essential Rhythms 1 with Brad (1.5 hrs)*
 
AUGUST 5 SATURDAY (9 hrs)
10am-11.30am Ma’at Technique & Combos with Kaeshi (1.5 hrs)
11.30am-1.30pm Teaching Tools & Practice Teaching with Kaeshi (2 hrs)
1.30-2.10pm Lunch
2.10-4.10pm Lower Torso Anatomy with Lissa (2 hrs)*
4.10-4.20pm Break
4.20-6.20pm Common Injuries and Prevention with Lissa (2 hrs)*
6.20-6.30pm Break
6.30-8.00pm Poses Galore and Postures for Different Bellydance Styles with Kaeshi (1.5 hrs)*
 
AUGUST 6 SUNDAY (8 hrs)
10am-11.30am Bastet Technique & Combos with Kaeshi (1.5 hrs)
11.30am-1.30pm Teaching Tools with Kaeshi (2 hrs)
1.30-2.10pm Lunch
2.10-3.40pm Business of Bellydance Part 1 with Kaeshi and Brad (1.5 hrs)*
3.40-3.50pm Break
3.50-5.20pm Business of Bellydance Part 2 with Kaeshi and Brad (1.5 hrs)*
5.20-5.30pm Break
5.30-7.00pm Music: Essential Rhythms 2 with Brad (1.5 hrs)*
 
AUGUST 7 MONDAY (7 hrs)
10am-11.30am Hathor Technique & Combos with Kaeshi (1.5 hrs)
11.30am-1.30pm Teaching Tools & Practice Teaching with Kaeshi (2 hrs)
1.30-2.10pm Lunch
2.10-4.10pm Music: Melodies & Maqams with Zafer Tawil (2 hrs)*
4.10-4.20pm Break
4.20-5.50pm Teaching Tools with Kaeshi (1.5 hrs)
5.50-6.00pm Close
 
AUGUST 8 TUESDAY (7 hrs)
10am-12pm Practice Teaching & Practical Exam (2 hrs)
12pm-1.30pm Curriculum & Combo Review (1.5 hrs)
1.30-2.10pm Lunch (40 mins)
2.10-3.10pm History & Culture Review with Nancy Eder (1 hr)
3.10-3.20pm Break
3.20-4.20pm General Review and Q&A (1 hr)
4.20-4.30pm Break
4.30-5.30pm Written Exam (1 hr)
5.30-6.00pm Close (0.5 hrs)
 
TOPIC BREAK DOWN
Teaching Tools: 8.5 hours
Bellyqueen Beginner Curriculum & Combos: 7.5 hours
Music (Rhythm & Melody): 5 hours
Anatomy (Upper & Lower Torso): 4 hours
History & Culture: 3 hours
Business: 3 hours
Common Injuries and Prevention: 2 hours
Practical Exam: 2 Hours
Poses Galore & Postures for Different Bellydance Styles: 1.5 hours
Welcome & Overview: 1 hour
General Review: 1 hour
Written Exam: 1 Hour
Close: 30 minutes

The 9th Bellyqueen 2017 Teacher Training will be conducted by Kaeshi Chai, Lissa Michalak, Zafer Tawil, Brad MacDonald and Nancy Eder.


KaeshiKaeshi Chai co-founded the school and company, Bellyqueen and international community, PURE (Public Urban Ritual Experiment). She has performed and taught all over the world and is an alumni member of the Bellydance Superstars and Jillina’s Bellydance Evolution with whom she toured extensively with for 7 years combined. She has danced with Natacha Atlas, at BAM, Summerstage, and on the TV shows, Conan O’Brian and Blue Peter. She has hosted Tamalyn Dallal’s Teachers Training for over a decade in NYC, is a 200 hr yoga certified instructor through Yogaworks and has undergone intensives through ACHPER (Australian Council for Health, Physical Education and Recreation), AFAA (Aerobic & Fitness Association of America), SEEDs (Self Esteem and Empowerment through Dance) with Myra Krien, Dancing through Pregnancy, Dances of Oneness with Banefsheh Sayyad, Sacred Circle Dance with Laura Shannon, People’s Improv Theater, ATS with Carolena Nericcio, Level 1 training with Suhaila Salimpour, 9 month ASFYT anatomy course, dance and drama therapy at the New School. She teaches at the Bellyqueen School, Steps and to private clients and cross trains in contemporary at Steps, Broadway Dance Center and Peridance. www.kaeshi.com

Lissa Michalak has been teaching movement for more than 23 years and is a confirmed anatomy nerd. She is a Middle Eastern dancer and is certified in both mat and equipment through IM=X Pilates, Pilates Institute of America, and the Kane School of Core Integration. Lissa taught teacher trainings at the Kane School before getting certified as a Dynamic Embodiment® practitioner. She is now a practicing Somatic Movement Therapist specializing in musculoskeletal injuries. www.somaticanatomy.com and www.inspirationandexploration.com.


150ZaferTawilJerusalem-born Tawil Tawil is an accomplished Palestinian musician whose areas of expertise include the oud, violin, qanun, and Arab percussion. Zafer performs across the US and in the M
iddle East and holds workshops in oud technique and Arabic music theory. He was part of the Spirit of Fez U.S. Tour 2006 and has performed with some of the most celebrated world music artists, including violinist and oud master Simon Shaheen and Rai singer Cheb Mami. Zafer is continuously exploring the boundaries of Arab music, and has worked collaboratively on many concerts involving classical Indian and Persian music, as well as Jazz fusion. You can catch Zafer playing one of his many instruments at extravagant private celebrations near his Brooklyn neighborhood, and at cultural centers such as Alwan for the Arts in Manhattan.

Brad MacDonald aka BradMack has been playing darbuka since 1999 and music professionally since 2007. He is featured on two CDs, The Middle East Side and The Silent D with his NY-based band, Djinn and he performs regularly with the Turkish fusion band, Carmine & Friends. He has performed throughout the United States, Mexico, Europe, Morocco, China and Japan and he has taught throughout the United States, New Zealand and China.


150NancyEderNancy Eder has been belly dancing for over 20 years. She considers herself a seasoned amateur, having studied with a variety of teaches including, but not limited to: the Goddess Dancing in Boston, Dunya in NYC, and Bellyqueen in NYC. Nancy has been an active member of PURE (Public Urban Ritual Experiment) for several years.  In her professional life, she is an Adjunct Assistant Professor at the Fashion Institute of Technology.  Nancy teaches in the History of Art department. She is a specialist in Asian art, especially concentrating on Buddhist and Hindu art. Nancy is also a Contractual Lecturer at the Metropolitan Museum of Art where she gives tours and gallery talks to adults mainly concentrating on the Met’s amazing Asian art collections.

Questions? Please e-mail info@bellyqueen.com

RSVP on Facebook