2016 Bellyqueen 40 hr Teacher Training

Friday, August 12-16, 2016
7002016BQTT
WHAT

This 40-hour course is ideal for serious students, current and aspiring teachers. Participants who pass the written and practical exam and practice teach a minimum of 20 hours outside of the training will be awarded a Bellyqueen Teacher Training certificate of completion, others will receive a certificate of attendance. Deepen your bellydance practice and understanding of teaching tools, anatomy, history, culture, music, business and more with this training.

WHEN
August 12-16 (5 day format. Lunch from 1.30-2.30pm.)
August 12 10am-8pm (9 Hours)
August 13 10am-8pm (9 Hours)
August 14 10am-7pm (8 Hours)
August 15 10am-6pm (7 Hours)
August 16 10am-6pm (7 Hours)
August 16 8.00-10.00pm (Djam Under Jebon Hafla at Jebon)

WHERE
NOLA Studios, 250 West 54th St, 11th Floor, Studio B, btw 7th & 8th Ave, NYC
Jebon, 15 Saint Marks Place, lower level, btw 2nd and 3rd Ave, NYC

$695 adv, $750 after July 29th
*Ala carte 1 hr $25 adv, $35
*Ala carte 1.5 hr $30 adv, $40
*Ala carte 2 hr $40 adv, $50
*Ala carte 2 hr (Ozgen) $50 adv, $60
 
The Tuesday Djam Under Jebon Show is free to full workshop attendees, $15 for others.

Students also get unlimited access to Bellyqueen weekly classes for the duration of the course

RSVP on Facebook

Questions? Please e-mail info@bellyqueen.com


 

DETAILED SCHEDULE

AUGUST 12 FRIDAY (9 hrs)
10am-11am Icebreakers and overview with Kaeshi (1 hr)
11am-12.30pm Bellydance Universal Foundation Moves & Combos with Kaeshi (1.5 hrs)
12.30-1.30pm Teaching Tools with Kaeshi (1 hrs)
1.30-2.30pm Lunch
2.30-4.30pm History and Culture of Middle Eastern Dance with Morocco (2 hrs)*
4.30-6.30pm Upper Torso Anatomy with Lissa (2 hrs)*
6.30-8.00pm Poses Galore and Postures for Different Bellydance Styles with Kaeshi (1.5 hrs)*
 
AUGUST 13 SATURDAY (9 hrs)
10am-11.30am Isis Technique & Combos with Kaeshi (1.5 hrs)
11.30am-1.30pm Teaching Tools with Kaeshi (2 hrs)
1.30-2.30pm Lunch
2.30-4.00pm History and Culture of the Roma with Morocco (1.5 hrs)*
4.00-6.00pm Turkish Roman with Ozgen (2 hrs)*
6.00-8.00pm Folkloric Ciftetelli Court Style with Ozgen ( 2 hrs)*
 
AUGUST 14 SUNDAY (8 hrs)
10am-11.30am Bastet Technique & Combos with Kaeshi (1.5 hrs)
11.30am-1.30pm Teaching Tools with Kaeshi (2 hrs)
1.30-2.30pm Lunch
2.30-4.30pm Lower Torso Anatomy with Lissa (2 hrs)*
4.30-5.30pm Business with Myra Krien and Kaeshi (1 hr)*
5.30-7.00pm Music: Melodies & Maqams with Souren Baronian (1.5 hrs)*
 
AUGUST 15 MONDAY (7 hrs)
10am-11.30am Hathor Technique & Combos with Kaeshi (1.5 hrs)
11.30am-1.30pm Teaching Tools with Kaeshi (2 hrs)
1.30-2.30pm Lunch
2.30-4.30pm Common Injuries and Prevention with Lissa (2 hrs)*
4.30-6.00pm Music: Essential Rhythms with Brad (1.5 hrs)*
 
AUGUST 16 TUESDAY (7 hrs)
10am-11.30am Review (1.5 hrs)
11.30am-1.30pm Teaching Tools with Kaeshi (2 hrs)
1.30-2.30pm Lunch
2.30-3.30pm Review (1 hr)
3.30-4.30pm Written Exam (1 hr)
4.30-5.30pm Practical Exam (1 hr)
5.30-6.00pm Close (0.5 hrs)
8.00-10.00pm Djam Under Jebon
 
TOPIC BREAK DOWN
Teaching Tools: 9 hours
Bellyqueen Beginner Curriculum & Combos: 7.5 hours
Anatomy (Upper & Lower Torso): 4 hours
History & Culture: 3.5 hours
Music (Rhythm & Melody): 3 hours
Common Injuries and Prevention: 2 hours
Turkish Roman & Folkloric: 4 hours
Business: 1 hour
Poses Galore & Postures for Different Bellydance Styles: 1.5 hours
Ice Breakers & Overview: 1 hour
Review: 1 hour
Practical Exam: 1 Hour
Written Exam: 1 Hour
Close: 30 minutes

The August Bellyqueen 2016 Teacher Training will be conducted by Kaeshi Chai, Morocco, Lissa Michalak, Souren Baronian, Brad MacDonald and Ozgen.


KaeshiKaeshi Chai co-founded the school and company, Bellyqueen and international community, PURE (Public Urban Ritual Experiment). She has performed and taught all over the world and is an alumni member of the Bellydance Superstars and Jillina’s Bellydance Evolution with whom she toured extensively with for 7 years combined. She has danced with Natacha Atlas, at BAM, Summerstage, and on the TV shows, Conan O’Brian and Blue Peter. She has hosted Tamalyn Dallal’s Teachers Training for over a decade in NYC, is a 200 hr yoga certified instructor through Yogaworks and has undergone intensives through ACHPER (Australian Council for Health, Physical Education and Recreation), AFAA (Aerobic & Fitness Association of America), SEEDs (Self Esteem and Empowerment through Dance) with Myra Krien, Dancing through Pregnancy, Dances of Oneness with Banefsheh Sayyad, Sacred Circle Dance with Laura Shannon, People’s Improv Theater, ATS with Carolena Nericcio, Level 1 training with Suhaila Salimpour, 9 month ASFYT anatomy course, dance and drama therapy at the New School. She teaches 6 days a week at the Bellyqueen School, Steps and to private clients and trains regularly in contemporary at Steps and Broadway Dance Center. www.kaeshi.com

Morocco is considered a leader in the field of Middle Eastern dance, is an internationally renown dancer, instructor and author. Since 1964, Morocco has written for several publications in her field and been reprinted in dance, medical and feminist publications internationally. A true pioneer in the field, she taught a 3-credit course in Middle Eastern Dance & Culture at the State Univerity of New York (Purchase, NY) in the mid 1970s. Her recently published 424-page reference book, “You Asked Aunt Rocky: Answers & Advice About RaqsSharqi & Raqs Shaabi” has received numerous 5-star reviews and is fast becoming the go-to book in the field. It has been translated into Chinese and German. www.casbahdance.org

Lissa Michalak has been teaching movement for more than 23 years and is a confirmed anatomy nerd. She is a Middle Eastern dancer and is certified in both mat and equipment through IM=X Pilates, Pilates Institute of America, and the Kane School of Core Integration. Lissa taught teacher trainings at the Kane School before getting certified as a Dynamic Embodiment® practitioner. She is now a practicing Somatic Movement Therapist specializing in musculoskeletal injuries. www.somaticanatomy.com and www.inspirationandexploration.com.


150SourenSouren Baronian is a master musician who is 86 years young. He first started playing at age 16 and has had a 70 year old love affair with music which is still going strong. He is instrumental in helping to pioneer the Vintage Oriental style of music since the 50s in NYC. In 1975 he founded the groups Taksim and Transition. In both the United States and in Europe, he toured regularly. He has performed at Lincoln Center, Carnegie Hall, the Town Hall and on the Tonight Show of Johnny Carson.

Brad MacDonald aka BradMack has been playing darbuka since 1999 and music professionally since 2007. He is featured on two CDs, The Middle East Side and The Silent D with his NY-based band, Djinn and he performs regularly with the Turkish fusion band, Carmine & Friends. He has performed throughout the United States, Mexico, Europe, Morocco, China and Japan and he has taught throughout the United States, New Zealand and China.

150OzgenOzgen is an internationally acclaimed Turkish dancer, teacher, choreographer and director. Specialising in Turkish Oriental and Romany (Gypsy) dance, Ozgen is keen to promote the Turkish form of Belly dancing to global audiences, and to further establish himself as one of the best Oriental performers in the world. He is regularly invited to give workshops in Britain and abroad, and to perform at international dance events and Belly dance festivals across Europe, North and South America, and Asia. Ozgen also offers private tuition to people of all levels, from beginners to professional dancers, as well as choreographing dance routines for events and music videos. http://www.ozgen.co.uk

Questions? Please e-mail info@bellyqueen.com

RSVP on Facebook here, https://www.facebook.com/events/1677031149213311