August 40 Hr Bellyqueen Teacher Training

Saturday, August 15-19, 2015
700_2015BQTT
WHAT

This 40-hour course is ideal for serious students, current and aspiring teachers. Participants who pass the written and practical exam and practice teach a minimum of 20 hours outside of the training will be awarded a Bellyqueen Teacher Training certificate of completion, others will receive a certificate of attendance. Deepen your practice and understanding of bellydance with this training.

WHEN
August 15-19 (5 day format. Lunch from 1.30-2.30pm.)
August 15 10am-7.30pm (9.5 Hours)
August 16 10am-7.30pm (9.5 Hours)
August 17 10am-6pm (7 Hours)
August 18 10am-6pm (7 Hours)
August 19 10am-6pm (7 Hours)
August 19 8-10pm (Djam NYC Hafla at Jebon)

WHERE
NOLA Studios, 250 West 54th St, 11th Floor, Studio B, btw 7th & 8th Ave, NYC
Jebon, 15 Saint Marks Place, lower level, btw 2nd and 3rd Ave, NYC

COST
$695 adv, $750 after August 8th
2-Hour a la carte Workshops $40 adv, $50 after August 8th

The Wed Djam NYC Show is free to workshop attendees, $15 for others.
Students also get unlimited access to Bellyqueen weekly classes for the duration of the course
Payment plans are available

SIGN UP NOW!

RSVP on Facebook

Questions? Please e-mail info@bellyqueen.com


 

DETAILED SCHEDULE

Aug 14 Fri (Pre-Teacher Training Activities)
1.30pm-4pm: (TIME CHANGE) Visit the Lincoln Center Library of Performing Arts, 40 Lincoln Center Plaza, New York, NY, 10023 to see rare dance footage. Cost: Free. Phone: 917-355-9150
6.30-8.30pm: Visit the Temple of Dendur and more at the Metropolitan Museum with Nancy Eder Meet at the Great Hall next to the information desk at 6.30pm on the dot. Cost: Donation

Aug 15 Sat 9.5 hrs
10am-11am Icebreakers and overview with Kaeshi (1 hr)
11am-12.30pm Bellydance Universal Foundation Moves & Combos with Kaeshi (1.5 hrs)
12.30-1.30pm Teaching Tools with Kaeshi (1 hrs)
1.30-2.30pm Lunch
2.30-4.30pm Oriental Dance – Evolution of an Artform with Shira (2 hrs)
4.30-6.30pm Upper Torso Anatomy with Lissa (2 hrs)
6.30-8.30pm Poses Galore and Postures for Different Bellydance Styles with Kaeshi (2 hrs) 

Aug 16 Sun 9.5 hrs
10am-11.30am Isis Technique & Combos with Kaeshi (1.5 hrs)
11.30am-1.30pm Teaching Tools with Kaeshi (2 hrs)
1.30-2.30pm Lunch
2.30-4.30pm Egyptian vs Tribal – Sibling Rivalry with Shira (2 hrs)
4.30-6.30pm Marketing & Business with Shira (2 hrs)
6.30-8.30pm Philosophy of World-Class Dance & Teaching with Mariano Parra ( 2 hrs)

Aug 17 Mon 7 hrs
10am-11.30am Bastet Technique & Combos with Kaeshi (1.5 hrs)
11.30am-1.30pm Teaching Tools with Kaeshi (2 hrs)
1.30-2.30pm Lunch
2.30-4.30pm Lower Torso Anatomy with Lissa (2 hrs)
4.30-6.00pm Music Rhythms with Brad (1.5 hrs)

Aug 18 Tue 7 hrs
10am-11.30am Hathor Technique & Combos with Kaeshi (1.5 hrs)
11.30am-1.30pm Teaching Tools with Kaeshi (2 hrs)
1.30-2.30pm Lunch
2.30-4.30pm Common Injuries and Prevention with Lissa (2 hrs)
4.30-6.00pm Music Melodies with Carmine (1.5 hrs)

Aug 19 Wed 7 hrs
10am-11.30am Review (1.5 hrs)
11.30am-1.30pm Teaching Tools with Kaeshi (2 hrs)
1.30-2.30pm Lunch
2.30-3.30pm Review (1 hr)
3.30-4.30pm Written Exam (1 hr)
4.30-5.30pm Practical Exam (1 hr)
5.30-6.00pm Close (0.5 hrs)
8-10pm Djam NYC at Jebon 

Topic Breakdown
Teaching Tools 9 hours
Bellyqueen Beginner Curriculum & Combos 7.5 hours
Anatomy (Upper & Lower Torso): 4 hours
History & Culture: 4 hours
Music (Rhythm & Melody): 3 hours
Common Injuries and Prevention: 2 hours
Dance Philosophy: 2 hours
Marketing & Business: 2 hours
Poses Galore & Postures for Different Bellydance Styles: 2 hours
Ice Breakers & Overview: 1 hour
Review: 1 hour
Practical Exam: 1 Hour
Written Exam: 1 Hour
Close: 30 minutes

The August Bellyqueen 2015 Teacher Training will be conducted by Kaeshi Chai, Lissa Michalak, Shira, Mariano Parra, Brad MacDonald, Carmine Guida and more.


KaeshiKaeshi Chai co-founded Bellyqueen, PURE (Public Urban Ritual Experiment) and is a principal dancer with Bellydance Evolution. She has performed and taught all over the world and is an alumni member of the Bellydance Superstars. She has danced with Natacha Atlas, at BAM, Summerstage, and on the TV shows, Conan O’Brian and Blue Peter. She has hosted Tamaly’s Dallal’s Teachers Training for over a decade in NYC, is a 200 hr yoga certified instructor through Yogaworks and has undergone intensives through ACHPER (Australian Council for Health, Physical Education and Recreation), AFAA (Aerobic & Fitness Association of America), SEEDs (Self Esteem and Empowerment through Dance) with Myra Krien, Dancing through Pregnancy, Dances of Oneness with Banefsheh Sayyad, Sacred Circle Dance with Laura Shannon, People’s Improv Theater, ATS with Carolena Nericcio, Level 1 training with Suhaila Salimpour, 9 month ASFYT anatomy course, drama therapy at the New School, and is currently undergoing RMT (Robbins-Madanes Training) to become a life coach. www.kaeshi.com


150ShiraShira
is known world-wide for her work as a researcher, author, lecturer, and publisher of information on Middle Eastern dance, music and culture. She has been interviewed by the New York Times and Wall Street Journal for stories on Middle Eastern Dance, and is highly sought after as a contributor to magazines centered on this art form. Her web site, www.shira.net, is the most comprehensive and most linked-to Oriental dance internet resource in the world. For continuing education, she has traveled three times to Turkey and nine times to Egypt. She has also worked for many years in marketing and sales for IBM and has a masters in business administration. www.shira.net

Lissa Michalak has been teaching movement for more than 23 years and is a confirmed anatomy nerd. She is a Middle Eastern dancer and is certified in both mat and equipment through IM=X Pilates, Pilates Institute of America, and the Kane School of Core Integration. Lissa taught teacher trainings at the Kane School before getting certified as a Dynamic Embodiment® practitioner. She is now a practicing Somatic Movement Therapist specializing in musculoskeletal injuries. www.somaticanatomy.com and www.inspirationandexploration.com.


150MarianoParraMariano Parra is the protege of La Meri, one of the world’s authorities on ethnic dance, he has been called, “Mystic grace” (New York Times), “A Spanish treasure” (Profile), and “Purist” (Miami Herald). Throughout his years of teaching and choreography, he is fondly called the “Dance Doctor”, “Dance Wizard” and “Dance Philosopher.” As a choreographer, Mariano has been much sought after by professional dance and theatre companies. He has choreographed for numerous opera companies including: Houston Opera’s production of Carmen, Washington Opera’s productions of Carman and La Traviata, New York City Opera’s production of The Gondolier and the Philadelphia Opera Comp

Brad MacDonald aka BradMack has been playing darbuka since 1999 and music professionally since 2007. He is featured on two CDs, The Middle East Side and The Silent D with his NY-based band, Djinn and he performs regularly with the Turkish fusion band, Carmine & Friends. He has performed throughout the United States, Mexico, Europe, Morocco, China and Japan and he has taught throughout the United States, New Zealand and China.

Carmine is an accomplished instructor, teaching doumbek both nationally and internationally. His students compliment his lively and engaging teaching style and his ability to make complex technique and intricate rhythms easy to learn. Located in New York City, Carmine is a member of several music ensembles including Middle Eastern fusion group “Djinn.” Carmine’s music has been featured on several CDs and DVDs as well as prime time T.V. shows. www.carmine.com

Questions? Please e-mail info@bellyqueen.com

RSVP on Facebook here, https://www.facebook.com/events/1502416313372490